Kot alternativo tofuju, lahko uporabite sojine Burgerje.
• 1 Paradižnike olupimo, zrežemo na kocke, posolimo in popopramo ter poškropimo z malo
olja.
• 2 Jajčevec obrežemo, operemo in narežemo na debele kolobarje. Kolobarje jajčevca
popečemo na na obeh straneh v ponvi s premazom proti sprijemanju brez dodane maščobe.
Začinimo jih s ščepcem soli, malo olja ter mešanico sesekljanega peteršilja, česna in ingverja.
V isti ponvi segrejemo tudi kruh za burgerje.
• 3 Pripravimo omako: mandljevo kremo zmešamo
s sokom limone, sojino omako in 1–2 žlicama vode, da dobimo tekočo omako.
• 4 V ponvi popečemo tofu na majhni količini olja. Ko je lepo zapečen, ga damo v kruh,
dodamo kolobarje jajčevca, očiščeno in narezano solato, kocke paradižnika ter pripravljeno
omako. Kot alternativo tofuju, lahko uporabite sojine burgerje.Kot alternativo tofuju, lahko uporabite sojine Burgerje.