PAMETNI NAKUP

Burger s trganim jezikom in svežo solato

6 pax

SESTAVINE

  • [BOMBETKE] 8 g suhega kvasa
  • [BOMBETKE] žlička sladkorja
  • [BOMBETKE] 130 g mlačnega mleka
  • [BOMBETKE] 300 g moke
  • [BOMBETKE] 1 jajce
  • [BOMBETKE] 30 g sladkorja
  • [BOMBETKE] 80 g masla, sobne temperature
  • [BOMBETKE] 7 g soli
  • [TRGAN JEZIK] 700 g dimljenega govejega jezika
  • [TRGAN JEZIK] 50 g soffrito mešanica sesekljane zelenjave
  • [TRGAN JEZIK] 1 dcl modre frankinje
  • [TRGAN JEZIK] polovica goveje jušne kocke
  • [TRGAN JEZIK] 2 dcl vode
  • [TRGAN JEZIK] 400 g drobnega paradižnika v konzervi
  • [TRGAN JEZIK] majaron
  • [TRGAN JEZIK] 1 lovorov list
  • [TRGAN JEZIK] sol
  • [TRGAN JEZIK] poper
  • [TRGAN JEZIK] olivno olje
  • [SOLATA] polovica zelenega jabolka
  • [SOLATA] 200 g belega zelja
  • [SOLATA] polovica koromača
  • [SOLATA] sok 1 limone
  • [SOLATA] sol
  • [SOLATA] poper
  • [SOLATA] 1 žlica majoneze
  • delikatesni hren
  • sir cheddar v rezinah
  • majoneza

V posodi zmešamo mleko, kvas in sladkor ter pustimo 10 minut, da se aktivira. Nato dodamo vse preostale sestavine in v robotu gnetemo 5 minut, da dobimo gladko testo. Testo damo v namaščeno posodo in ga pustimo vzhajati vsaj eno uro oziroma dokler se ne podvoji. Ko je vzhajano, izbijemo zrak in iz testa oblikujemo 6 kroglic, ki naj vzhajajo še 30 minut. Pred peko jih premažemo z jajcem. Pečemo na 190 stopinjah 20 minut – do zlatorjave barve. Goveji jezik v vreli vodi kuhamo eno uro, nato pa ga olupimo. Na olivnem olju prepražimo soffrito, da se karamelizira. Dodamo paradižnik, vino, govejo jušno kocko, vodo in začimbe ter v to omako položimo goveji jezik. Kuhamo še kakšno uro, da se jezik zmehča. Vzamemo ga iz omake in ga z dvoje vilic natrgamo. Iz omake vzamemo lovorjev list in omako zmiksamo. Trgan jezik dodamo nazaj v omako. Jabolko, zelje in koromač narežemo na tanke lističe (lahko uporabimo tudi rezalnik mandolino). Začinimo, okisamo z limono in dodamo majonezo, da solato poveže. Bombetke prerežemo in jih popečemo na ponvi. Spodnjo polovico premažemo s hrenom, jo bogato naložimo s trganim jezikom, na to položimo rezino cheddarja in pest solate. Zgornjo polovico bombetke premažemo z majonezo in sestavimo burger. Pa dober tek! Recept je pripravila Anja Fir.
Burger s trganim jezikom in svežo solato
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite mleko in mlečne izdelke znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Velikonočni sladek kruh

VEČ

Praznična predjed

VEČ

Čokoladne tortice

VEČ

Svetovni dan palačink - limonine palačinke z rikoto

VEČ

Burger s trganim jezikom in svežo solato

VEČ

Cheesecake brioš z jagodami

VEČ

Miške s čokoladnimi kapljicami

VEČ

Carpaccio (bonus trik)

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
10 April 2025
Maribor
Ptujska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.