Čebulna omleta z balzamičnim kisom
SESTAVINE
- 2 jajci
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- česen, rožmarin in sol po okusu
- nekaj kapljic BALZAMIČNEGA KISA IZ MODENE IGP
Čebulo narežemo na zelo tanke rezine, počasi jo prepražimo na oljčnem olju in pri tem pazimo, da ne postane presuha. Medtem v posodo damo jajca, dodamo malo nasekljanega česna, rožmarin in sol. Z vilicami vse skupaj dobro razžvrkljamo, da se sestavine povežejo.
Ko je čebula podušena, jo odstranimo z ognja in dodamo k razžvrkljanim jajcem. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v ponev, v katero nismo dali dodatne maščobe, ter na srednjem ognju pečemo nekaj minut. Ko je omleta na eni strani zlato rjava, jo obrnemo – pomagamo si s pokrovko ali krožnikom – na drugo stran in spečemo do konca.
Ko je omleta zlato rjava na obeh straneh – ne sme biti preveč zapečena, da ne postane presuha – jo odstranimo z ognja in damo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.
Omleto damo na servirni krožnik in pokapljamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa iz Modene. Kis vedno dodajamo na koncu, brez pokuhavanja, ko je jed pripravljena na postrežbo. Kis se nikakor ne sme skuhati.