PAMETNI NAKUP

Čebulna omleta z balzamičnim kisom

SESTAVINE

  • 2 jajci
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • česen, rožmarin in sol po okusu
  • nekaj kapljic BALZAMIČNEGA KISA IZ MODENE IGP

Čebulo narežemo na zelo tanke rezine, počasi jo prepražimo na oljčnem olju in pri tem pazimo, da ne postane presuha. Medtem v posodo damo jajca, dodamo malo nasekljanega česna, rožmarin in sol. Z vilicami vse skupaj dobro razžvrkljamo, da se sestavine povežejo. Ko je čebula podušena, jo odstranimo z ognja in dodamo k razžvrkljanim jajcem. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v ponev, v katero nismo dali dodatne maščobe, ter na srednjem ognju pečemo nekaj minut. Ko je omleta na eni strani zlato rjava, jo obrnemo – pomagamo si s pokrovko ali krožnikom – na drugo stran in spečemo do konca. Ko je omleta zlato rjava na obeh straneh – ne sme biti preveč zapečena, da ne postane presuha – jo odstranimo z ognja in damo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo. Omleto damo na servirni krožnik in pokapljamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa iz Modene. Kis vedno dodajamo na koncu, brez pokuhavanja, ko je jed pripravljena na postrežbo. Kis se nikakor ne sme skuhati.
Čebulna omleta z balzamičnim kisom
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite  BALZAMIČNI KIS IZ MODENE IGP Naše Zvezde

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.