PAMETNI NAKUP

Čokoladni šarkelj

SESTAVINE

  • 300 g moke tipa 500 
  • 200 g temne čokolade ali čokolade po okusu
  • 200 g sladkorja
  • 185 g sončničnega olja
  • 260 g jajc (približno 4 jajca, segreta na sobno temperaturo)
  • 80 g polnomastnega mleka, ogretega na sobno temperaturo
  • 8 g pecilnega praška
  • 1 strok vanilije
  • 1 ščepec fino mlete soli
  • Lešniki po okusu

Za pripravo čokoladnega šarklja najprej z nožem nasekljamo čokolado, jo raztopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici in pustimo, da se povsem ohladi. Jajca skupaj z vaniljinim strokom damo v posodo kuhinjskega robota in jih stepemo z metlico (ali uporabimo skledo in mešalnik), nato dodamo sladkor in vse skupaj stepamo. Ko zmes postane rahla, med mešanjem prilijemo olje in že ohlajeno čokolado. Zdaj presejemo suhe sestavine in jih z žlico počasi dodajamo zmesi. Ko se suhe sestavine povežejo z mokrimi, dodamo ščepec soli in začnemo počasi prilivati mleko, da dobimo gladko in homogeno zmes. Model za šarkelj premera 25,5 cm premažemo z maslom in vanj vlijemo zmes. Model postavimo na spodnjo rešetko v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C, in pečemo 55–60 minut. Za preizkus, ali je šarkelj pečen, uporabimo zobotrebec. Ko je šarkelj pečen, ga pustimo v modelu, da se nekoliko ohladi, nato ga odstranimo iz modela in pustimo na rešetki, da se ohladi do konca. Po želji ga lahko posujemo z drobljenimi lešniki. Čokoladni šarkelj je pripravljen, da se posladkate z njim!
Čokoladni šarkelj
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.