PAMETNI NAKUP

Cvetačna juha

SESTAVINE

  • 2 žlici masla
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 žlici česna
  • 1 velika glava cvetače
  • 1 l goveje juhe
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/4 skodelice smetane za kuhanje
  • 1/2 skodelice naribanega sira Parmigiano Reggiano

V velikem loncu na srednje močnem ognju stopimo maslo. Dodamo čebulo. Dušimo jo približno 5 minut in občasno premešamo, da se omehča in ne popeče. Dodamo česen in cvetačo. Kuhamo 2 minuti in vmes mešamo. Dodamo govejo juho in počakamo, da zavre. Ogenj zmanjšamo na srednjo moč in pokrito počasi kuhamo 15 minut oz. dokler se cvetača povsem ne zmehča. Juho z mešalnikom postopno spasiramo, da postane gladka. Dodamo poper, muškatni orešček in smetano. Kuhamo na srednje močnem ognju, da zavre. Juho odstavimo s kuhalne plošče, ji dodamo sir Parmigiano Reggiano in premešamo, da je juha gladka in brez grudic. Takoj postrežemo. K juhi se odlično podajo popečene kruhove kocke in po želji sesekljan peteršilj.
Cvetačna juha
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Da bo juha še prijetneje zadišala, uporabi maslo Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.