Domači veganski falafeli
SESTAVINE
- 250 g suhe čičerike (namočite čez noč, ne kuhajte!)
- 1 manjša čebula
- 3–4 stroki česna
- 1 pest peteršilja
- 1 pest koriandra (ali dodatno peteršilj)
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlička mletega koriandra
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlica moke (ali več po potrebi)
- sol, poper po okusu
- olje za peko ali cvrtje
Namočeno čičeriko odcedite. Vse sestavine (razen olja) dajte v multipraktik in zmeljite v zrnato maso – ne sme biti čisto gladka. Oblikujte majhne kroglice ali ploščice. Če je masa preveč mokra, dodajte še malo moke. Pečite na žar plošči, v ponvi z malo olja ali specite v pečici (180 °C, 25–30 min, enkrat obrnite). Postrezite s tahinijevo omako, humusom ali jogurtovo pomako.
Recept je pripravila Alja Poharc, @brunchqueen.