Fokača z marelično marmelado, pečenim svinjskim filejem, rukolo in sirom provolone
SESTAVINE
- 2 kosa polnozrnate fokače
- 4 čajne žličke marelične marmelade Amo Essere Bio
- 4 medaljoni svinjskega fileja
- 25 g masla
- 50 g rukole
- 40 g blagega sira provolone
- ekstra deviško oljčno olje po okusu
- moka po potrebi
- sol po okusu
- rožmarin po okusu
Svinjske medaljone posolite in pomokajte. V ponvi segrejte košček masla in malo olja, dodajte rožmarin in popecite medaljone na obeh straneh. Ko so dobro pečeni, kar traja približno 7-12 minut, odvisno od njihove debeline, jih prestavite na krožnik. Medaljone pustite počivati in medtem nastrgajte provolone s strgalom z velikimi luknjami. Kos fokače namažite z debelo plastjo marmelade, dodajte rukolo, svinjske medaljone in pokrijte z drugim kosom fokače.