Francoski toast s kremnim namazom gianduia in svežimi jagodami
SESTAVINE
- 1 jajce iz proste reje
- 10-15 jagod
- 1 žlica cimeta
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 8 rezin belega kruha Pan bauletto Amo Essere Senza Glutine
- 120 g mleka
- 30 g masla
- 4-5 žlic kremnega namaza gianduia
- majaron po okusu
8 rezin kruha zložite skupaj in jih namažite z žlico kremnega namaza ter nekaj rezinami jagod. Pokrijte jih in dobro pritisnite robove, da se zapečejo. V skledi stepite jajca z mlekom, cimetom in vanilijo. Medtem segrejte ponev s koščkom masla. V pripravljeno maso potopite po en toast in pustite, da se odvečna masa odcedi, nakar ga popecite na obeh straneh do zlato rjave barve. Na krožnike razporedite toaste enega na drugega ter dodajte nekaj jagod in lističev majarona.