Fuline – belokranjska velikonočna jed
SESTAVINE
- 500 g suhega kruha
- 1 večja čebula
- žlica masti
- 300 g kuhane šunke
- manjši šop peteršilja
- 6 jajc
- sol
- poper
Kruh narežemo na kocke. Šunko skuhamo in jo narežemo na kocke. Čebulo na drobno sesekljamo in jo prepražimo na masti. Dodamo jo mešanici. Peteršilj na drobno sesekljamo. Jajca ubijemo v drugo posodo, jih razžvrkljamo in prelijemo po kruhovi mešanici. Dobro premešamo, solimo in popramo ter pustimo 15 minut, da se kruh dodobra prepoji. Mešanico nato damo na pomaščen peki papir in zavijemo v rolado, vendar ne pretesno. Pečemo na 200 stopinjah dobrih 30 minut. Razrežemo in postrežemo še toplo ob šunki in hrenu.
Recept je pripravila Anja Fir.