Fusilli s kremo iz rdeče pese, feta sirom, koprom in orehi
SESTAVINE
- 320 g polnozrnatih testenin Fusilli Amo Essere Bio
- 2 kuhani rdeči pesi
- 200 g feta sira
- 20 g orehovih jedrc
- koper po okusu
- ekstra deviško oljčno olje po okusu
- sol po okusu
- poper po okusu
V vreli osoljeni vodi skuhajte testenine al dente. Medtem grobo sesekljajte olupljeno rdečo peso, prenesite jo v posodo mešalnika in dodajte 150 g feta sira, malo olja, ščepec soli in mletega popra. Mešajte, dokler ne dobite gladke in homogene zmesi. Po potrebi dodajte malo vode, v kateri se kuhajo testenine. V ponvi prepražite orehe in jih prihranite za kasneje. Odcedite testenine in zmešajte s kremo ter malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Prenesite na krožnike in na koncu dodajte nadrobljeno feto, sesekljane orehe in nekaj vejic kopra.