Gobova zloženka z bešamelom
SESTAVINE
- 800 g svežih gob
- 400 g kruha
- 250 g bešamela
- zelenjavna juha (ali voda)
- sir Parmigiano Reggiano
- strok česna
- ekstra deviško oljčno olje
- peteršilj
- sol
Očistimo
gobe, spodnji del ostrgamo z nožkom in obrišemo z vlažno krpo ter
jih ne speremo pod vodo.
V ponev damo
tri žlice ekstra deviškega oljčnega olja in strok česna ter popražimo.
Dodamo gobe in dušimo približno
10–15 minut na precej močnem ognju ter stalno mešamo.
Dodamo nasekljan peteršilj in ugasnemo ogenj.
Dno pekača obložimo z
rezinami starega kruha in jih prelijemo z
zelenjavo juho ali vodo. Kruh prekrijemo s plastjo
bešamela in sira.
Nato dodamo plast
dušenih gob in vse skupaj prekrijemo z
naribanim sirom.
Gobovo zloženko pečemo v predhodno ogreti pečici na
200 °C približno 25 minut, dokler ne dobi zlate skorjice.
Gobovo zloženko vzamemo iz pečice in počakamo nekaj minut, preden jo postrežemo.