PAMETNI NAKUP

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

4 osebe

SESTAVINE

  • 800 g svinjskih reber
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • žlica breskove marmelade
  • 200 g kitajskega zelja
  • žlica jogurta
  • žlica majoneze
  • žlička hrena
  • žlica limoninega soka
  • 200 g korenja
  • 100 g krompirja
  • žlica masla
  • 0,5 dl smetane za kuhanje

Svinjska rebra dobro osušimo s papirnato brisačko. Kožo nasolimo, spodnji del pa naoljimo, solimo in popramo. Pazimo, da koža ne pride v stik s tekočino oziroma z oljem. Pečemo na peki papirju v pečici na 150 stopinjah Celzija tri ure. Skuhamo korenje in krompir v slani vodi. Ko je zelenjava skuhana, dodamo maslo in smetano za kuhanje ter poper in vse skupaj zmešamo v pire. Zelje narežemo na tanke trakce. V posodi zmešamo jogurt, majonezo, hren, limono in sol. Dodamo zelje in zmešamo. Po treh urah preverimo, ali so rebra pečena in mehka. Pečico nastavimo na 220 stopinj in vklopimo žar funkcijo, da se koža hrustljavo zapeče (približno 10 minut). Za hrustljav učinek lahko uporabimo tudi kuhinjski plinski gorilnik in kožo "požgemo", da nabrekne. Povrhu rebra premažemo z breskovo marmelado. Rebra narežemo in postrežemo ob pireju in osvežilni zeljni solati. Recept je pripravila Anja Fir.
Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite smetano za kuhanje blagovne znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ

Vroča čokolada s pomarančo in cimetom

VEČ

Kaneloni s trgano govedino in cvetačnim pirejem

VEČ

Proteinski Milkshake

VEČ

Rižota z govejimi trakci in bučo hokaido

VEČ

Cheesecake

VEČ

Jajčna fritata s sirom Feta in špinačo

VEČ

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.