Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato
SESTAVINE
- 800 g svinjskih reber
- olivno olje
- sol
- poper
- žlica breskove marmelade
- 200 g kitajskega zelja
- žlica jogurta
- žlica majoneze
- žlička hrena
- žlica limoninega soka
- 200 g korenja
- 100 g krompirja
- žlica masla
- 0,5 dl smetane za kuhanje
Svinjska rebra dobro osušimo s papirnato brisačko. Kožo nasolimo, spodnji del pa naoljimo, solimo in popramo. Pazimo, da koža ne pride v stik s tekočino oziroma z oljem. Pečemo na peki papirju v pečici na 150 stopinjah Celzija tri ure. Skuhamo korenje in krompir v slani vodi. Ko je zelenjava skuhana, dodamo maslo in smetano za kuhanje ter poper in vse skupaj zmešamo v pire. Zelje narežemo na tanke trakce. V posodi zmešamo jogurt, majonezo, hren, limono in sol. Dodamo zelje in zmešamo. Po treh urah preverimo, ali so rebra pečena in mehka. Pečico nastavimo na 220 stopinj in vklopimo žar funkcijo, da se koža hrustljavo zapeče (približno 10 minut). Za hrustljav učinek lahko uporabimo tudi kuhinjski plinski gorilnik in kožo "požgemo", da nabrekne. Povrhu rebra premažemo z breskovo marmelado. Rebra narežemo in postrežemo ob pireju in osvežilni zeljni solati.
Recept je pripravila Anja Fir.