PAMETNI NAKUP

Jesenska testeninska solata

2 osebe

SESTAVINE

  • 200 g testenin
  • 1 manjši jajčevec
  • 1 sladki krompir
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča čebula
  • pest oliv
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • Za preliv: olivno olje, pesto in limonin sok

Zelenjavo dobro operemo in narežemo na kocke 1 x 1 cm. Damo v pekač, prelijemo z dvema žlicama olivnega olja, solimo, popramo in dodamo česen v prahu. Z rokami dobro premešamo, da se začimbe porazdelijo. Pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 30 minut. V slanem kropu skuhamo testenine po navodilu. Ko so skuhane, jih takoj odlijemo in prelijemo s hladno vodo ter ohladimo. Olive narežemo na tanjše kolobarje. Testenine damo v večjo posodo. Ko je zelenjava pečena, jo malce ohladimo, nato pa dodamo testeninam. Dodamo tudi olive. Preliv zmešamo v posodici, po potrebi dosolimo in prelijemo po testeninah ter dobro premešamo. Dober tek! Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

VEČ

Hruške s skuto, medom in orehi

VEČ

Svinjska rebra na žaru s prilogo

VEČ

Pistacijev namaz

VEČ

Sardele na šavor

VEČ

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

VEČ

Jesenska testeninska solata

VEČ

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.