Jesenska testeninska solata
SESTAVINE
- 200 g testenin
- 1 manjši jajčevec
- 1 sladki krompir
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča čebula
- pest oliv
- sol
- poper
- česen v prahu
- Za preliv: olivno olje, pesto in limonin sok
Zelenjavo dobro operemo in narežemo na kocke 1 x 1 cm. Damo v pekač, prelijemo z dvema žlicama olivnega olja, solimo, popramo in dodamo česen v prahu. Z rokami dobro premešamo, da se začimbe porazdelijo. Pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 30 minut. V slanem kropu skuhamo testenine po navodilu. Ko so skuhane, jih takoj odlijemo in prelijemo s hladno vodo ter ohladimo. Olive narežemo na tanjše kolobarje. Testenine damo v večjo posodo. Ko je zelenjava pečena, jo malce ohladimo, nato pa dodamo testeninam. Dodamo tudi olive. Preliv zmešamo v posodici, po potrebi dosolimo in prelijemo po testeninah ter dobro premešamo. Dober tek!
Recept je pripravila Anja Fir.