PAMETNI NAKUP

Jesenska testeninska solata

2 osebe

SESTAVINE

  • 200 g testenin
  • 1 manjši jajčevec
  • 1 sladki krompir
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča čebula
  • pest oliv
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • Za preliv: olivno olje, pesto in limonin sok

Zelenjavo dobro operemo in narežemo na kocke 1 x 1 cm. Damo v pekač, prelijemo z dvema žlicama olivnega olja, solimo, popramo in dodamo česen v prahu. Z rokami dobro premešamo, da se začimbe porazdelijo. Pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 30 minut. V slanem kropu skuhamo testenine po navodilu. Ko so skuhane, jih takoj odlijemo in prelijemo s hladno vodo ter ohladimo. Olive narežemo na tanjše kolobarje. Testenine damo v večjo posodo. Ko je zelenjava pečena, jo malce ohladimo, nato pa dodamo testeninam. Dodamo tudi olive. Preliv zmešamo v posodici, po potrebi dosolimo in prelijemo po testeninah ter dobro premešamo. Dober tek! Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.