Kavni mousse z mascarponejem
SESTAVINE
- 10 g instant kave
- 1 beljak
- 100 g belega sladkorja
- 6 piškotov Cantucci
- 200 g sira maskarpone
- 110 g sladkorja v prahu
- 0,6 dl pripravljene kave
- 4 rumenjaki
- 3 dl sveže smetane
Pripravimo vrelo kavo, dodamo 30 gramov sladkorja v prahu in, nato dobro zmešamo in pustimo, da se ohladi.
Piškote Cantucci razlomimo na koščke, porazdelimo v 6 steklenih kozarcev in po njih polijemo kavo.
Vzamemo kozico in vanjo vlijemo 0,6 dl vode, dodamo instant kavo in beli sladkor ter mešanico pustimo, da zavre. Ko mehurčki postanejo majhni, ogenj ugasnemo.
V posodi z električnim mešalnikom stepamo rumenjake in zelo počasi prilivamo kavni sirup. Stepamo še pet minut.
Smetano stepemo skupaj s 40 g sladkorja v prahu in jo dodamo k zmesi.
V kozarce damo mousse in jih za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik.
Med čakanjem, da se mousse strdi, zmešamo maskarpone z 20 g sladkorja v prahu, nato pa stepemo beljak s preostalim sladkorjem.
Mascarpone in sneg zmešamo v kremo, jo damo na kavni mousse ter takoj ponudimo odlično sladico.