PAMETNI NAKUP

Kavni sladoled

SESTAVINE

  • 250 ml slaščičarskega izdelka za stepanje
  • skodelica kave
  • KONDENZIRANO MLEKO
  • 200 g sladkorja
  • 150 g mleka
  • 25 g masla
  • čajna žlička koruznega škroba
  • zavitek vaniljinega sladkorja
  •  

V posodo zlijemo mleko in v njem dobro zmešamo čajno žličko koruznega škroba. Na ognju raztopimo maslo, dodamo mleko s škrobom, nato pa še sladkor in vaniljin sladkor ter vse dobro premešamo. Ko zmes začne vreti, kuhamo 5 minut in še naprej mešamo, dokler se ne začne gostiti. Zlijemo v posodo in pustimo, da se ohladi. Medtem bo kondenzirano mleko postalo bolj kremasto in ga bomo lahko takoj uporabili. Pripravimo kratko kavo. 170 g kondenziranega mleka zlijemo v posodo in dodamo kavo. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Kremasto stepemo sladko smetano, ki ne sme biti pretrda. Smetano dodamo k zmesi kondenziranega mleka in kave ter jo vmešamo z lopatko. Mešamo z gibi od zgoraj navzdol. Kavni sladoled zlijemo v posodo za zamrzovanje ter ga pred postrežbo postavimo v zamrzovalnik za vsaj 6 ur. Ko sladoled vzamemo iz zamrzovalnika, ga nekaj minut pustimo na sobni temperaturi, nato pa ga damo v skodelice in okrasimo s kavnimi zrni.
Kavni sladoled
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kavo 100 % ARABICA Don Jerez

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.