PAMETNI NAKUP

Kolač z orehi

SESTAVINE

  • 65 g masla
  • 25 g sladkorja
  • 5 g cimeta
  • 2 jabolki
  • 25 g orehov
  • 235 g moke
  • 3 g kvasa
  • 1 ščepec soli
  • 180 g sončničnega olja
  • 180 g sladkorja
  • 2 jajci
  • vrečka vanilinega sladkorja
  • lonček navadnega jogurta

Za pripravo kolača najprej dobro namastimo model za kolač z maslom in ga rahlo pomokajmo, odvečno moko pa odstranimo. Nato začnemo z masleno in cimetovo kremo. Vzamemo maslo, ki mora biti sobne temperature, ter ga dodamo cimetu in sladkorju. Mešanico stepemo z mešalnikom, da dobimo penasto zmes. Pustimo jo počivati pri sobni temperaturi. Nato olupimo jabolka in jih narežemo na tanke rezine. V posodi zmešamo sladkor in cimet ter jabolčne rezine. Orehe grobo sesekljamo. Za testo v skledi najprej zmešamo suhe sestavine. V drugi večji posodi z električnim mešalnikom zmešamo olje in sladkor, da se zmes dobro poveže, nato dodamo vanilin sladkor in eno jajce, ki ga predhodno dobro stepemo. Izmenično z žlico vmešamo polovico mešanice, ki smo jo pripravili s suhimi sestavinami, in polovico jogurta, nato pa dodamo še preostalo mešanico in jogurt. Pečico segrejemo na 160 °C, vzamemo model, v katerega vlijemo približno tretjino testa, nanj položimo polovico posladkanih jabolk, polovico sesekljanih orehov in na jabolka z žličko nanesemo nekaj kosmičev cimetovega masla. Vlijemo drugo tretjino testa in položimo preostala jabolka in koščke masla. Popolnoma pokrijmo s preostalim testom in pečemo 45–50 minut. Peko preverimo z lesenim zobotrebcem. Kolač odstranimo iz pečice in pustimo vsaj pol ure, da se ohladi, nato odstranimo model in pustimo na rešetki, da se popolnoma ohladi. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Kolač z orehi
White e Fresh

Mister Sibamba

Specialist za suho sadje in oreščke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite oluščene orehe naše blagovne znamke Mister Sibamba.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.