Kremna juha s porom, krompirjem in kozicami
SESTAVINE
- 4 pori
- 1 krompir
- 700 ml zelenjavne jušne osnove
- 8 kozic
- 1/2 kozarca smetane za kuhanje
- 1 šopek drobnjaka
- 50 g masla
- sol, poper
Očistimo por in ga narežemo na tanke kolobarje. Olupimo krompir in ga narežemo na koščke. Dušimo por v kozici na maslu 5 minut. Dodamo krompir, dobro premešamo, dolijemo zelenjavno jušno osnovo, tako da prekrije zelenjavo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15–20 minut.
Medtem očistimo kozice, jih popopramo in pečemo v ponvi na močnem ognju približno 3 minute, pri čemer jih na sredini pečenja obrnemo.
Juho iz pora in krompirja na drobno zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo sol in poper po potrebi, vmešamo smetano ter potresemo z opranim in s škarjami drobno narezanim drobnjakom.
Kremno juho nalijemo v globoke krožnike. Vsak krožnik okrasimo z 2 popečenima kozicama na lesenem nabodalcu in takoj postrežemo.