Kremna rižota z jurčki in mascarpone sirom
SESTAVINE
- 1 manjša rumena čebula
- 2 stroka česna
- 150 gramov piščančjega mesa (prsa ali stegna brez kosti)
- 1 manjša pest posušenih jurčkov ali 2-3 sveži jurčki
- 120-140 gramov arborio riža
- 1/3 čajne žličke suhega peteršilja ali vejica svežega
- ščepec belega popra
- 1/2 čajne žličke soli – po okusu
- 100 ml suhega belega vina
- 200-250 ml jušne osnove ali vode
- 3-4 žlice sveže naribanega parmezana
- 1 žlica mascarpone sira
Čebulo in česen narežemo na drobno. Suhe gobe speremo s toplo vodo in namočimo v toplo vodo za 15-20 minut.
Piščančje meso narežemo na manjše koščke.
V ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njem popražimo čebulo.
Med praženjem jo malo posolimo in počakamo da se lepo spusti. Takrat ji dodamo česen, piščančje meso in riž, ter pražimo toliko časa, da meso zamatira, in riž malo postekleni.
Gobe ožamemo in narežemo. Dodamo jih k rižu in vse skupaj zalijemo z vinom. Prilijemo še 200-250 ml jušne osnove. Dodamo peteršilj, bel poper in sol. Premešamo in pokrijemo, ter na manjši temperaturi kuhamo 15-17 minut.
Takrat rižoto odkrijemo, po okusu dosolimo in jo odstavimo. Vmešamo ji parmezan in mascarpone sir.
Takoj postrežemo.
hjhujsadjasjdsakjdcjksabncjsbjkbskbsjkbjkasbjkasbjbjhbjhbjhbjhbhjb
Pripravila Ana Žontar Kristanc iz #Aninakuhinja.