Kremna špargljeva juha, kisla smetana in popečeni koščki salame Felino
SESTAVINE
- 8-10 rezin salame Felino IGP Amo Essere Eccellente
- 500 g špargljev
- 300 g krompirja
- 1 čebula
- 2 vejici timijana
- 500 ml zelenjavne juhe
- 4 žlice kisle smetane
- sol po okusu
- poper po okusu
Sesekljajte čebulo. Olupite krompir in ga narežite na kocke. Očistite šparglje in jih grobo sesekljajte, pri čemer konice pustite cele. V loncu na malo olja popražite čebulo, nato dodajte krompir in šparglje, timijan in zalijte z juho. Pokrijte in kuhajte 15-20 minut, da se zelenjava zmehča. Po 5-6 minutah odstranite konice špargljev in jih prihranite za kasneje. Medtem narežite salamo na kocke in jo popecite v ponvi. Odstranite vejice timijana in zelenjavo zmešajte, da dobite gladko, homogeno kremo, začinite s soljo in poprom ter jo prenesite na krožnike. Na koncu dodajte žlico kisle smetane, popečene koščke salame, konice špargljev, mlet poper in nekaj timijanovih lističev.