Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke
Dolciando
V posodi pripravimo kvasec iz pivskega kvasa, čajne žličke sladkorja v prahu in mlačnega mleka, po površini posujemo moko, zmešamo in pustimo vzhajati približno 15 minut na toplem. V posodi stepemo rumenjake s preostalim sladkorjem, naribano limonino lupinico in ščepcem soli. Moko vsujemo na kup, na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasec ter jajčno zmes. Vse skupaj pregnetemo in po potrebi dodajamo mlačno mleko. Gnetemo tako dolgo, da se na testu začnejo delati mehurčki, da postane mehko in ga zlahka obdelujemo. Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga pustimo vzhajati tako dolgo, da se količina testa podvoji. Ko je testo pripravljeno, ga prenesemo na pomokano delovno površino, narahlo ga pregnetemo z dlanjo in razvaljamo na debelino pribl. 1,5 cm. Z obročem premera 6–7 cm izrežemo kroge iz testa in jih polagamo v vrsto, pokrijemo jih s kuhinjsko krpo ter pustimo vzhajati pribl. 30 minut. V kozici segrejemo večjo količino olja, vanj damo nekaj krogov in posodo pokrijemo s pokrovko, da preprečimo brizganje olja. Ko je spodnji del krofa lepe rjave barve, ga obrnemo in spečemo do konca v odkriti posodi na zmerni vročini, da se speče tudi od znotraj. Krofe polagamo na papirnato brisačo in jih posujemo s sladkorjem. Nadevamo po okusu.
Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke
Dolciando