Kruhki s peno iz rikote, zelišč in limone, falafli in sladko-kislimi redkvicami
SESTAVINE
- 1 paket čičerikinih falaflov Amo Essere Veg
- 6 rezin kruha iz trde pšenice
- 250 g rikote
- 2 žlici mešanice dišavnic (peteršilj, drobnjak, bazilika)
- 1 bio limona
- 5-6 redkvic
- 100 ml vode
- 100 ml belega kisa
- 1 žlica sladkorja
- ščepec posušenega čilija
- sol po okusu
Vodo, kis in sladkor segrejte, nato ohladite in skupaj z na kolobarje narezanimi redkvicami prenesite v skledo. Dodajte še čili in sol ter pustite počivati vsaj 10 minut. Falafale 6 minut pecite v ponvi in jih med tem občasno obrnite, da se zlato rjavo obarvajo. Medtem popecite rezine kruha. V skledi zmešajte rikoto s ščepcem soli, zelišči in naribano lupino ½ limone. Kruhke nadevajte z rikoto, nekaj falafli in redkvicami. Na koncu dodajte nekaj listov dišavnic in limonino lupinico.