Kuskus s pečeno zelenjavo, čičerko in zeliščno vinaigrette omako
SESTAVINE
- 250 g kuskusa
- 240 g kuhane čičerike
- 1 paprika
- 1 bučka
- 1 rdeča čebula
- 1 jajčevec
- ekstra deviško oljčno olje Amo Essere Bio po okusu
- sol po okusu
- poper po okusu
- [OMAKA VINAIGRETTE] 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- [OMAKA VINAIGRETTE] limonin sok po okusu
- [OMAKA VINAIGRETTE] 1 čajna žlička polnozrnate gorčice
- [OMAKA VINAIGRETTE] 1 strok česna
- [OMAKA VINAIGRETTE] bazilika po okusu
- [OMAKA VINAIGRETTE] meta po okusu
- [OMAKA VINAIGRETTE] peteršilj po okusu
- [OMAKA VINAIGRETTE] sol po okusu
- [OMAKA VINAIGRETTE] poper po okusu
Pečico segrejte na 200 °C. Zelenjavo operite in narežite na enako velike kocke. Položite jo na pekač in začinite z malo olja, soli in popra. Pecite približno 20 minut, da se zlato zapeče in zmehča. Medtem kuskus prestavite v skledo, pokapajte z malo olja, prelijte z dvakrat večjo količino vrele osoljene vode, pokrijte in pustite 5-7 minut. Ta čas pripravite vinaigrette: v kozarcu dobro zmešajte olje, limonin sok, gorčico, strt česen, sesekljana zelišča, sol in poper. Kuhan kuskus razrahljajte z vilicami, dodajte pečeno zelenjavo in čičerko. Pokapajte z zeliščno omako, dobro premešajte in okrasite z zelišči.