Losos v listnatem testu
SESTAVINE
- 2 zavitka listnatega testa
- 500 g divjega lososa
- 400 g špinače
- 200 g kisle smetane
- 50 g Parmigiano Reggiano
- jajce
- žlička limonine lupinice
- mlet česen
- mleta čebula
- mlet muškatni orešček
- sol
- poper
- olivno olje
Pred pripravo fileje divjega lososa odmrznemo in osušimo s papirnato brisačko. Na ponvo vlijemo žlico olivnega olja in dodamo špinačo. Popražimo jo, da izgubi vso vodo, in jo damo v posodo. Ko se malce ohladi, iztisnemo vodo, ki je ostala, in špinačo narežemo na manjše koščke. Dodamo kislo smetano, Parmigiano, žličko mletega česna, žličko mlete čebule, noževo konico muškatnega oreščka, limonino lupinico, sol in poper ter dobro premešamo. Listnato testo položimo na pekač. Nanj damo špinačo in jo razmažemo po testu, pustimo pa 1 cm roba. Na špinačo položimo lososove fileje. Po filejih položimo drugi list listnatega testa in po robovih stisnemo. Po vrhu lahko zarežemo z nožem in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo na 200 stopinjah 40 minut.
Recept je pripravila Anja Fir.