Male pite z lešnikovo kremo
SESTAVINE
- 300 g moke tipa 500
- 130 g sladkorja
- 600 g lešnikovega kremnega namaza
- 150 g hladnega masla
- 2 jajci (1 celo jajce + 1 rumenjak)
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- češnje za okras ali drugo sadje po želji
- sladkor v prahu po okusu
Moko vsujemo v posodo mešalnika in dodamo na kose narezano hladno maslo. Zmešamo, da se sestavine povežejo. Dodamo sladkor, jajca, pecilni prašek in vaniljev sladkor ter pregnetemo, da se sestavine združijo. Nato jih prenesemo na delovno površino in na hitro pregnetemo, da dobimo kompaktno kepo testa. Zavijemo ga v živilsko folijo in približno 30 minut pustimo počivati v hladilniku. Testo nato vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo 3–4 mm debelo, izrežemo kroge in z njimi obložimo modelčke za krhko testo. Odvečno testo odrežemo. Sredino prepikamo z vilicami. Pite napolnimo z lešnikovim kremnim namazom. Pite napolnimo do roba in jih damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C, ter pečemo približno 25 minut. Pite vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladijo, nato pa jih narahlo posujemo s sladkorjem v prahu. Okrasimo s češnjami ali drugim sadjem.