Mineštra s piro in krompirjem
SESTAVINE
- 300 g dvozrnice
- 2 srednje velika krompirja
- 1 korenček
- 1 šalotka
- 1 liter zelenjavne juhe
- 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
- 2 vejici rožmarina
- 3 vejice timijana
- sol in poper po okusu
Korenček, šalotko in rožmarin sesekljamo ter jih damo v visoko posodo skupaj s 3 žlicami olja. Kratek čas pražimo na srednje močnem ognju. Medtem olupimo krompir, ga narežemo na kocke in dodamo k mešanici. Dodamo tudi dvozrnico, ki smo jo pred tem oplaknili in odstranili morebitne nečistoče, timijan in vrelo juho. Pustimo, da na srednje močnem ognju vre približno 15 minut, občasno premešamo in po potrebi prilijemo juho. Solimo in popramo po okusu. Postrežemo toplo mineštro s kančkom olja in svežim timijanom.