Milansko salamo uživamo s kruhom, kot predjed se poda k sirom nežnega okusa, uporablja se tudi za zavitke, omake za testenine ali pa v kremnih juhah. Poda se tudi h krompirju in gobam.
V skledi razžvrkljajte jajca, dodajte smetano, sesekljan drobnjak, sol in poper ter dobro premešajte.
V modelčke v pekaču za mafi ne dajte dve rezini milanske salame, tako da se na sredini nekoliko prekrivata.
Na salamo dodajte nekaj kock sira Scamorza in jajčno zmes vlijte skoraj do roba košarice iz salame.
V pečici, segreti na 180 °C, pecite 12−14 minut, da postane površina zlato rumene barve in salama hrustljava.
Košarice odstranite iz pekača in postrezite tople.
Milansko salamo uživamo s kruhom, kot predjed se poda k sirom nežnega okusa, uporablja se tudi za zavitke, omake za testenine ali pa v kremnih juhah. Poda se tudi h krompirju in gobam.