PAMETNI NAKUP

Miške s čokoladnimi kapljicami

4 pax

SESTAVINE

  • 250 g moke
  • 80 g čokoladnih kapljic
  • 8 g svežega pivskega kvasa
  • ščepec soli
  • jajce
  • 80 g sladkorja
  • naribana lupina biolimone
  • 200 ml mleka
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu

Mleko rahlo segrejemo. V večji skledi raztopimo kvas v mleku, dodamo jajca, limonino lupino in sladkor ter dobro premešamo z ročno metlico. Dodamo moko, koščke čokolade, ščepec soli in vse skupaj malo stepamo z metlico. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo vzhajati 2–3 ure. Ko je testo lepo vzhajano, v visoko, a ne preširoko ponev vlijemo obilo olja; ne pozabite, da morajo miške lepo plavati v olju, da bodo med cvrtjem vpile manj olja. Oblikujemo miške in jih položimo v segreto olje (pri tem si pomagamo z dvema žlicama). Ne ocvrite preveč mišk naenkrat in ne pozabite, da bodo med cvrtjem tudi rahlo narastle. Pogosto jih obračajte, dokler ne dobijo lepe rjavkaste barve, nato jih odcedite, preložite na pladenj, obložen z vpojnim kuhinjskim papirjem. Čez nekaj trenutkov jih preložite na postrežni pladenj in jih potresite z obilo sladkorja v prahu. Dober tek!
Miške s čokoladnimi kapljicami
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite mleko znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Miške s čokoladnimi kapljicami

VEČ

Carpaccio (bonus trik)

VEČ

Naložena mocarela (bonus trik)

VEČ

Sendvič s kulenom

VEČ

Sendvič s suho šunko

VEČ

Kanapeji (bonus trik)

VEČ

Sendvič s posebno salamo s papriko

VEČ

Žepki iz listnatega testa (bonus trik)

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.