Pandoro s kremo
SESTAVINE
- 1 Pandoro
- 500 g mascarponeja
- 120 g sladkorja v prahu
- 4 manjši rumenjaki
- 300 g mešanega jagodičevja
- 30 g rumenjakov (približno dva manjša)
- 60 g sladkorja (+ 15 g vode)
- 250 g maskarponeja
Najprej pripravimo nadev. Rumenjake ločimo od beljakov in jih damo v skledo, po možnosti v planetarni mešalnik, v katerem bomo stepli vse sestavine. Sladkor raztopimo v vodi in postavimo na ogenj. Mešamo z žlico, dokler ne dobimo popolnoma raztopljenega, bistrega in tekočega sirupa. Postopek traja eno minuto, zato pazite, da sladkor ne karamelizira. Stopljeni sladkor nato vlijemo v rumenjake in pet minut stepamo z električnimi metlicami na največji hitrosti, dokler ne dobimo penaste, potrojene in ohlajene zmesi. Ohlajen maskarpone pretlačimo z žlico ali vilicami, da postane mehkejši. Nato v maskarpone postopoma vlijemo manjše količine jajčne zmesi, najprej dve žlici, nato še dve žlici in tako naprej. Z lopatko počasi mešamo od spodaj navzgor, da zmes ostane puhasta. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse jajčne zmesi. Dobili bomo mehko in žametno maskarponejevo kremo. Maskarponejevo kremo damo na stran. Jagodičevje očistimo z vlažno krpo. Pandoro narežemo na rezine. Na servirni krožnik položimo rezino Pandora in ga nadevamo z maskarponejevo kremo. Uporabimo žlico ali dresirno vrečko. Nato zamaknjeno postavimo še eno rezino Pandora in postopek ponavljamo, dokler dosežemo željene količine. Pandoro posipamo s sladkorjem v prahu in okrasimo z jagodičevjem.