PAMETNI NAKUP

Pavlova s poširano hruško

4 osebe

SESTAVINE

  • 150 g beljakov (približno štiri jajca)
  • 300 g sladkorja
  • žlička vinskega kisa
  • žlička škroba
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • [ZA POŠIRANJE]: 3 dl penine
  • [ZA POŠIRANJE]: 1 dl vode
  • [ZA POŠIRANJE]: 2 hruški
  • [ZA POŠIRANJE]: 50 g sladkorja
  • [ZA POŠIRANJE]: pol žličke cimeta
  • [GEL]: 50 g sladkorja
  • [GEL]: 2 dl penine
  • [GEL]: žlička škroba
  • [GEL]: cimet

Beljake v mešalniku stepemo do trdih vrhov. Postopoma med mešanjem začnemo dodajati sladkor. Ko je ves sladkor dobro vmešan, dodamo še kis in škrob. Meringo razporedimo po peki papirju in pečemo 1 uro na 130 stopinjah. Po eni uri pečico ugasnemo, pavlovo pa pustimo v njej, dokler se ne ohladi. Hruške olupimo in jih položimo v tekočino za poširanje ter zavremo. Kuhamo 20 minut, dokler se hruške ne zmehčajo. Za gel damo v kozico sladkor, penino in zavremo. V kozarčku zmešamo škrob z dvema žlicama hladne vode. Nato dodamo v penino in med vretjem mešamo, dokler se ne zgosti. Smetano in vaniljev sladkor stepemo skupaj. Pavlovo po vrhu malce razbijemo, po njej razporedimo smetano in hruške ter prelijemo z gelom. Recept je pripravila Anja Fir.
Pavlova s poširano hruško
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite sladko smetano znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.