Pečeni fileji trske s pašteto iz oliv sorte taggiasche in češnjevim paradižnikom
SESTAVINE
- 500 g filejev trske
- 100 g paštete iz oliv taggiasche Amo Essere Eccellente
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 4 žlice drobtin
- 1 strok česna
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 žlica sesekljanega drobnjaka
- ekstra deviško oljčno olje po okusu
- origano po okusu
- sol po okusu
- poper po okusu
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite fileje trske ter cele oprane češnjeve paradižnike (4 ali 5 paradižnikov prihranite za kasneje). V skledi dobro zmešajte drobtine, pašteto iz oliv, strt česen, peteršilj in drobnjak, sol, poper in malo olja. Zmes razporedite po trski. Češnjeve paradižnike začinite z malo olja, soljo, poprom in origanom. Pecite približno 25 minut, dokler ni trska dobro pečena in češnjev paradižnik rahlo zguban. Pripravljeno jed odstranite iz pečice in postrezite s preostalimi svežimi češnjevimi paradižniki ter drugimi zelišči po okusu.