PAMETNI NAKUP

Pečeni fileji trske s pašteto iz oliv sorte taggiasche in češnjevim paradižnikom

4 pax
35 minut

SESTAVINE

  • 500 g filejev trske
  • 100 g paštete iz oliv taggiasche Amo Essere Eccellente
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice drobtin
  • 1 strok česna
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica sesekljanega drobnjaka
  • ekstra deviško oljčno olje po okusu
  • origano po okusu
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite fileje trske ter cele oprane češnjeve paradižnike (4 ali 5 paradižnikov prihranite za kasneje). V skledi dobro zmešajte drobtine, pašteto iz oliv, strt česen, peteršilj in drobnjak, sol, poper in malo olja. Zmes razporedite po trski. Češnjeve paradižnike začinite z malo olja, soljo, poprom in origanom. Pecite približno 25 minut, dokler ni trska dobro pečena in češnjev paradižnik rahlo zguban. Pripravljeno jed odstranite iz pečice in postrezite s preostalimi svežimi češnjevimi paradižniki ter drugimi zelišči po okusu.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Jajca na kmečki način

VEČ

Špageti s tuno, mlado čebulo iz Tropee in limono

VEČ

Piščančja stegna z limoninim jogurtom in origanom

VEČ

Pinsa z omako iz češnjevih paradižnikov, burrato, olivami taggiasche, rukolo in čilijevimi kosmiči

VEČ

Kremna špargljeva juha, kisla smetana in popečeni koščki salame Felino

VEČ

Piadina s sirom stracchino, mariniranimi bučkami in pršutom iz Parme

VEČ

Francoski toast s kremnim namazom gianduia in svežimi jagodami

VEČ

Pečeni fileji trske s pašteto iz oliv sorte taggiasche in češnjevim paradižnikom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.