Pingvinček rezina
SESTAVINE
- Biskvit
- 100 g sladkorja
- 150 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za torte)
- 20 g kakava
- 3 jajca
- 5-6 jušnih žlic vroče vode
- Krema
- 500 g maskarponeja
- 400–500 ml sladke smetane
- 60 g medu
- Čokoladni preliv
- 250 ml sladke smetane
- 250 g temne čokolade (Amo essere bio)
- za oreh velik košček masla
Priprava biskvita:
Jajca, vročo vodo in sladkor dobro premešamo, da zmes penasto naraste. Dodamo moko in kakav ter previdno vmešamo. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zmes naj sega približno 1 cm v višino. Pečemo 10–15 minut pri 180 °C.
Biskvit dobro ohladimo.
Priprava kreme:
V maskarpone dodamo med in med mešanjem postopoma dodajamo nestepeno smetano do primerne gostote.
Priprava čokoladnega preliva:
v smetano nadrobimo čokolado in dodamo maslo. Ob mešanju segrevamo, da se čokolada in maslo stopita. Ko je čokolada stopljena, ne mešamo več.
Pečen biskvit razrežemo na tri dele. Prvi del premažemo s kremo, pokrijemo z drugim delom, ponovno premažemo s kremo in zaključimo s tretjim delom biskvita.
Sestavljeno sladico prelijemo s čokoladnim prelivom in ohladimo.