Piščančje polpete
SESTAVINE
- 160 g piščančjih prsi
- 50 g drobtin
- 30 g mocarele
- 20 g sira Parmigiano Reggiano DOP
- 2 jajci
- peteršilj po okusu
- sol po okusu
- poper po okusu
- sončnično olje po okusu
Piščančje prsi zrežemo na zelo majhne koščke, nato jih damo v posodo, kamor dodamo tudi drobtine, jajce, origano in Parmigiano Reggiano. Vse skupaj premešamo, da nastane homogena zmes.
Vzamemo del zmesi, v sredino položimo nekaj kock mocarele in nato oblikujemo polpeto. Polpete položimo v pekač, prekrit s papirjem za peko.
V ponev damo olje in ga segrevamo. Ko doseže temperaturo 170 °C, kar preverimo z živilskim termometrom, v njem ocvremo polpete, ki smo jih predhodno povaljali v jajcu in drobtinah. Polpete po nekaj minutah cvrtja odstranimo, posolimo in serviramo.