Piščančji ražnjiči s sladko-kislo omako
SESTAVINE
- 1 rdeča čebula
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 limona
- 100 g majoneze
- ekstra deviško oljčno olje po okusu
- 500 g piščančjih prsi
- 4 žlice dvojnega paradižnikovega koncentrata
- sol po okusu
- 1 strok česna
Iz piščančjih prsi odstranimo prsno kost in hrustanec, fileje naložimo enega na drugega in meso zrežemo na tanke trakce. Dodamo paradižnikov koncentrat, 2 žlici olja, rjavi sladkor, rezine rdeče čebule, ki smo jo predhodno olupili, ščep soli in sok limone ter pustimo marinirati približno eno uro.
Pustimo, da iz mesa odteče sok, odstranimo čebulo in koščke mesa nataknemo na lesene paličice, da dobimo ražnjiče.
V ponvi s premazom proti sprijemanju segrejemo eno žlico olja, vanjo položimo ražnjiče in jih pečemo 5–6 minut, pri čemer jih obračamo, da se popečejo z vseh strani. Posolimo in jih postrežemo z majonezo, ki smo ji primešali nariban česen.