Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem
SESTAVINE
- 500 g piščančjih zrezkov
- 3 dl smetane za kuhanje
- piščančja jušna kocka
- rumena čebula
- 250 g šampinjonov
- 1,5 dl chardonnaya
- 2 dl vode
- sol
- beli poper
- žlica suhega pehtrana
- 300 g gomoljne zelene
- žlica naribanega hrena
- 2 dl mleka
Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke. Damo jo v posodo, solimo ter prilijemo 2 dl mleka, 1 dl smetane za kuhanje in nariban hren. Kuhamo približno 30 minut, dokler zelena ni mehka. Piščančje zrezke solimo in popramo. Popečemo jih na olju, na vsaki strani približno štiri minute. Odstranimo jih iz ponve. Na drobno nasekljamo čebulo in jo damo v ponev. Pražimo pet minut in dodamo narezane šampinjone. Popražimo in zalijemo z vinom ter dobro podrgnemo po ponvi. Pokuhamo vino (približno tri minute) ter dodamo piščančjo kocko in vodo. Ko omaka začne vreti, zmanjšamo ogenj in dodamo 2 dl smetane za kuhanje ter sušeni pehtran. Omako počasi kuhljamo še pet minut, da se zgosti. Solimo in popramo po okusu. Gomoljno zeleno s paličnim mešalnikom zmiksamo v pire. Piščančje zrezke dodamo nazaj v omako, pokuhamo in postrežemo.
Recept je pripravila Anja Fir.