PAMETNI NAKUP

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

4 osebe

SESTAVINE

  • 500 g piščančjih zrezkov
  • 3 dl smetane za kuhanje
  • piščančja jušna kocka
  • rumena čebula
  • 250 g šampinjonov
  • 1,5 dl chardonnaya
  • 2 dl vode
  • sol
  • beli poper
  • žlica suhega pehtrana
  • 300 g gomoljne zelene
  • žlica naribanega hrena
  • 2 dl mleka

Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke. Damo jo v posodo, solimo ter prilijemo 2 dl mleka, 1 dl smetane za kuhanje in nariban hren. Kuhamo približno 30 minut, dokler zelena ni mehka. Piščančje zrezke solimo in popramo. Popečemo jih na olju, na vsaki strani približno štiri minute. Odstranimo jih iz ponve. Na drobno nasekljamo čebulo in jo damo v ponev. Pražimo pet minut in dodamo narezane šampinjone. Popražimo in zalijemo z vinom ter dobro podrgnemo po ponvi. Pokuhamo vino (približno tri minute) ter dodamo piščančjo kocko in vodo. Ko omaka začne vreti, zmanjšamo ogenj in dodamo 2 dl smetane za kuhanje ter sušeni pehtran. Omako počasi kuhljamo še pet minut, da se zgosti. Solimo in popramo po okusu. Gomoljno zeleno s paličnim mešalnikom zmiksamo v pire. Piščančje zrezke dodamo nazaj v omako, pokuhamo in postrežemo. Recept je pripravila Anja Fir.
Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite smetano za kuhanje blagovne znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.