Pri pripravi recepta uporabite KAVO V ZRNJU
Don Jerez
Najprej pripravimo kavo. Medtem v posodo kuhinjskega robota damo maslo (če nimamo kuhinjskega robota, uporabimo normalno posodo, v kateri bomo potem stepali z električnim mešalnikom). Dodamo sladkor in stepamo, da dobimo homogeno in kremasto zmes. Med stepanjem dodamo tako skuhano kavo kot kavo v prahu.
V drugo posodo presejemo moko in kakav v prahu. Nato počasi dodajamo moko, ki smo ji primešali kakav v prahu. Mešamo tako dolgo, da dobimo kompaktno zmes, ki jo nato prenesemo na delovno površino.
Testo obdelujemo z rokami, da dobimo čvrsto in homogeno kepo, ki jo nato ovijemo s folijo. Testo damo v hladilnik in pustimo vsaj 2 uri, da se ohlaja. Nato testo razdelimo na koščke po 15 g.
Vsak košček z rokami oblikujemo v ovalno kroglico in jo rahlo sploščimo, da je videti kot kavno zrno. V pekač damo papir za peko in nanj položimo piškote. Pekač za 30 minut postavimo v hladilnik, da se piškoti ohladijo, tako bodo ohranili svojo obliko, ko bodo pečeni. Nato jih damo v klasično pečico, ki smo jo predhodno segreli na 170 °C in pečemo 20 minut (če uporabljamo ventilacijsko pečico, pečemo 10 minut pri temperaturi 150 °C). Nato piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo na rešetki, da se ohladijo.
Pri pripravi recepta uporabite KAVO V ZRNJU
Don Jerez