PAMETNI NAKUP

Pistacijev namaz

SESTAVINE

  • 120 g očiščenih pistacij
  • 140 g sladkorja v prahu
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • ščep soli
  • 60 ml sončničnega olja
  • 60 ml vode

Očiščene pistacije prelijemo z vročo vodo in pustimo, da se namakajo 10 minut, nato pa odstranimo temno kožico in jih posušimo. Pistacije dajmo v mešalnik in jih pulzirajmo, dokler ne dobimo sijoče in mastne mase. To lahko traja od 5 do 10 minut, odvisno od tega, kako mehke in sveže so pistacije. Maso pomešajmo s sladkorjem v prahu, z vaniljevim sladkorjem in s soljo ter mešajmo. Počasi dodajajmo olje, nato pa ustavimo mešalnik. V tej fazi bo masa še vedno rahlo tekoča, a se bo kmalu strdila, tako da lahko oblikujemo kroglice, če želimo tak desert. Po želji dodajmo žlico vode, če želimo redkejši namaz. Namaz prenesimo iz mešalnika v steklen kozarec s čvrstim pokrovom. Ta namaz hranimo pri sobni temperaturi do enega tedna, za daljše shranjevanje pa ga postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.
Pistacijev namaz
White e Fresh

Mister Sibamba

Specialist za suho sadje in oreščke.

Nasvet

Pri pripravi uporabite pistacije znamke Mister Sibamba.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

VEČ

Hruške s skuto, medom in orehi

VEČ

Svinjska rebra na žaru s prilogo

VEČ

Pistacijev namaz

VEČ

Sardele na šavor

VEČ

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

VEČ

Jesenska testeninska solata

VEČ

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.