Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom
SESTAVINE
- 125 g mešane solate
- 1/3 rdeče paprike
- 1/3 rumene paprike
- 1/2 kumare
- 1 paradižnik
- 50 g ajdove kaše
- 30 g parmezana
- 20 g lešnikov
- Za preliv: 1 dl olivnega olja | 0,6 dl balzamičnega kisa | sok ene limete | žlica medu | 3/4 žlice gorčice | sol in poper
Ajdovo kašo skuhamo po navodilih proizvajalca. Za preliv vse sestavine dobro zmešamo skupaj. Začinimo po okusu. Papriko, kumaro in paradižnik lepo narežemo. Parmezan naribamo, lešnike pa zdrobimo na manjše koščke. Solato, ajdovo kašo in narezano zelenjavo zmešamo skupaj s prelivom. Dobro premešamo, po vrhu pa potrosimo nariban parmezan in zdrobljene lešnike.
Recept je pripravil Anže Kuplenik.