PAMETNI NAKUP

Poširano jajce z avokadom

SESTAVINE

  • 150 g grškega feta sira
  • zrel avokado
  • kanček ekstra deviškega olivnega olja
  • nekaj rezin kruha
  • sveža jajca (računamo eno jajce na vsako rezino kruha)

  Najprej olupimo avokado, odstranimo koščico in meso z vilicami pretlačimo. Če je meso trše, uporabimo mešalnik. Posolimo in popopramo, po želji lahko dodamo tudi malo feferona. Pokapamo z malo limoninega soka in vse skupaj dobro premešamo. Rezine kruha popečemo do želene barve. Kolikor bolj hrustljav in opečen bo kruh, toliko boljši bo končni rezultat. Avokado namažemo na rezine in dodamo kocke sira. Nato se lotimo kuhanja jajc. Najprej v kozico damo malo vode in jo zavremo. V kozico previdno postavimo jajci in upoštevamo čas kuhanja, ki je potreben za mehko ali poltrdo kuhano jajce. Če so jajca zelo sveža, moramo času kuhanja dodati 30 sekund.
  • 2 minuti za mehko kuhana rumenjak in beljak
  • 3 minute za trdo kuhan beljak in mehko kuhan rumenjak
  • 4 minute za trdo kuhan beljak in poltrdo kuhan (kremast) rumenjak
Takoj ko so jajca pripravljena, z njimi obložimo kruh in ga takoj zaužijemo. Po želji lahko na kruhek damo tudi poširano ali cvrto jajce.

Poširano jajce z avokadom
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Za popoln okus pri pripravi recepta uporabi ekstra deviško oljčno olje

Naše Zvezde

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.