Praznična predjed
SESTAVINE
- 200 g skute
- 40 g masla
- 3 žlice naribanega parmezana
- 250 g gorgonzole
- 150 g mascarponeja
- 4 piadine
- Poper po okusu
- Korenje in peteršilj po želji za dekoracijo
V skledi zmešajte gorgonzolo, skuto, parmezan in mascarpone ter jih rahlo popoprajte. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo v gladko mešanico. Piadine razrežite na štiri kose. Vsak kos premažite s stopljenim maslom in nežno spojite konce, da se zlepijo. Za boljše zlepljenje lahko dodate malo stepenega jajca. Piadine pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 5 minut, dokler se konci ne zlepijo in piadine ne postanejo zlato rumene. Ko so piadine mlačne, jih napolnite s pripravljenim sirovim kremastim nadevom. Najlažje boste to storili s pomočjo slaščičarske vrečke. Za dekoracijo uporabite izrezljano korenje in svež peteršilj. Piadine postrezite kot okusno predjed. Uživajte v tem prefinjenem in okusnem prigrizku!