PAMETNI NAKUP

Praznična torta

SESTAVINE

  • BISKVIT: 5 jajc
  • BISKVIT: 150 g sladkorja
  • BISKVIT: vrečka vaniljevega sladkorja
  • BISKVIT: 150 g koruznega škroba
  • KREMA: 4 rumenjaki
  • KREMA: 40 g koruznega škroba
  • KREMA: 200 g sladkorja
  • KREMA: 500 ml mleka
  • KREMA: 1 limona
  • ČOKOLADNI LISTI: 500 g temne čokolade
  • ČOKOLADNI LISTI: 50 g masla

BISKVIT: Za pripravo biskvita dajte najprej v kuhinjski robot jajca (na sobni temperaturi), nato dodajte sladkor, vaniljev sladkor in sestavine z metlico stepajte vsaj 10–15 minut, dokler se zmes ne speni, napihne in postane svetlo rumene barve. Zdaj lahko dodate koruzni škrob, ki ste ga prej dobro presejali. Vse sestavine premešajte z leseno kuhalnico, da dobite enakomerno zmes, pri čemer pazite, da zmes ne uplahne. Okrogel pekač s premerom 24 cm namastite in posujte s koruznim škrobom ter mešanico vlijte v sredino pekača ter jo dobro poravnajte. Biskvit pecite 35–40 minut pri 180 °C v predhodno ogreti statični pečici. Prve pol ure pečice nikakor ne odpirajte. Ko je biskvit pečen, ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi v modelu. Šele nato odprite model. KREMA: Mleko vlijte v lonec. Dodajte lupinico limone, pri čemer pazite, da ne postrgate belega dela lupine, ki je najbolj grenek. Lonec postavite na štedilnik in mleko zavrite. Medtem v skledi z ročno metlico stepite rumenjake s sladkorjem. Dodajte presejani koruzni škrob in še enkrat premešajte, da se vse sestavine enakomerno premešajo. Tik preden mleko zavre, ga odstavite z ognja in vanj med nenehnim mešanjem vlijte mešanico rumenjaka in sladkorja. Ponovno postavite na ogenj in ob nenehnem mešanju kuhajte nekaj minut, dokler se krema ne zgosti ustrezno. Kremo vlijte v široko in plitvo stekleno posodo, jo enakomerno razporedite in pokrijte s folijo za živila. Nato stepite smetano. Ko se krema ohladi, dodajte stepeno smetano in jo vmešavajte od spodaj navzgor, da dobite homogeno zmes. ČOKOLADNI LISTI: Čokolado najprej drobno sesekljajte, da se bo hitreje stopila. Nato pripravite vodno kopel. Vzemite lonec, ga napolnite z vodo in postavite na štedilnik. Vanj postavite manjši lonec in pazite, da vanj ne pride voda iz večjega lonca. Sesekljano čokolado dajte v manjši lonec. S kuhalnico nežno mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Pri tem pazite, da voda iz večjega lonca ne pride v stik s čokolado. Ko je čokolada popolnoma stopljena, ugasnite ogenj in pustite nekaj minut, da se ohladi. Nato jo prelijte na papir za peko. Upoštevajte velikost torte. Počakajte, da se čokolada strdi. Če želite pospešiti strjevanje, papir za peko prenesite na pladenj in ga postavite v zamrzovalnik: v 10–15 minutah bo čokoladni list popolnoma strjen. Čokoladni list morate le še nežno odlepiti s papirja za peko in ga položiti na torto. Torto je zdaj treba le še sestaviti. Razrežite plasti biskvita. Na pladenj dajte žlico kreme, nanjo položite prvo plast biskvita in ga navlažite z mlekom. Dodajte plast kreme in čokoladni list. Nadaljujte po istem postopku, dokler ne pridete do zadnje plasti biskvita. Tudi tega navlažite in torto na koncu premažite s stepeno smetano. Uporabite jedilna barvila, če želite torto okrasiti v različnih odtenkih.
Praznična torta
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite mleko in maslo blagovne znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.