PAMETNI NAKUP

Praznični medenjaki

6 osebe

SESTAVINE

  • [MEDENJAKI] 300 g moke
  • [MEDENJAKI] 130 g hladnega masla iz hladilnika
  • [MEDENJAKI] 80 g sladkorja v prahu
  • [MEDENJAKI] 80 g medu
  • [MEDENJAKI] 1 rumenjak
  • [MEDENJAKI] 2 g pecilnega praška
  • [MEDENJAKI] 2 g cimeta v prahu
  • [MEDENJAKI] 1,5 g mletih nageljnovih žbic
  • [MEDENJAKI] 1 g mletega muškatnega oreščka
  • [MEDENJAKI] 1 ščepec soli
  • [GLAZURA] 1 beljak
  • [GLAZURA] 150 g sladkorja v prahu
  • [GLAZURA] nekaj kapljic limoninega soka

Za pripravo medenjakov v posodo mešalnika vsujemo moko in na kocke narezano maslo. Z metlico jih na nizki hitrosti stepamo, dokler ne dobimo peščene zmesi. Dodamo med, rumenjak, sladkor, začimbe, pecilni prašek in ščepec soli. Mešamo, dokler ne dobimo homogene mase brez sledi masla. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga pustimo počivati 1 uro v hladilniku. Testo vzamemo iz hladilnika in ga na sveže pomokani deski z valjarjem razvaljamo na debelino 4 mm. Z modelčki za kekse izrežemo poljubne oblike. Kekse razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko (med peko bodo nekoliko narasli), in jih pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 12–13 minut. Ko jih vzamemo iz pečice in se dovolj strdijo, da jih lahko premikamo brez nevarnosti, da bi se zlomili, jih prestavimo na rešetko za pecivo in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Medtem pripravimo glazuro za dekoracijo. Beljak začnemo stepati, nato pa postopoma dodajamo presejan sladkor v prahu in nadaljujemo s stepanjem. Dodamo še nekaj kapljic limoninega soka (4–5 kapljic bi moralo zadostovati, vendar prilagodimo glede na želeno gostoto glazure). Glazuro prenesemo v slaščičarsko vrečko in jo hranimo v hladilniku. Ko se medenjaki ohladijo na sobno temperaturo, jih po želji okrasimo s pripravljeno glazuro.
Praznični medenjaki
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite maslo znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.