Trdi zorjeni sir lahko nastrgamo na testenine, svaljke, lazanje, odličen je v solatah in seveda kot samostojna predjed ali prigrizek, dodamo pa ga lahko vsem jedem, h katerim se poda malo močnejši okus sira.
Odličen je pokapan z medom.
Polovico testa za pico premažite z oljčnim oljem, posolite ter razrežite tako, da dobite 12 približno enako velikih pravokotnikov.
Pecite v segreti pečici na 180 °C 15−20 minut.
Ko je testo pečno, počkajte, da se povsem ohladi.
V kozici stopite maslo, z metlico počsi vmešjte moko, da dobite homogeno zmes, nato dodajte mleko, ki ga predhodno segrejete.
Kuhajte na nizkem ognju in mešajte, dokler se ne zgosti. Če je preredko, dodajte š malo moke.
Odstranite z ognja in vmešjte naribani trdi zorjeni sir.
Rezine kmečega pršuta narežite na nekaj milimetrov tanke trakce.
Pravokotnike ohlajenega testa položite na servirni krožik.
Vzemite dve čjni žici in ju navlažte z vodo, da boste laže oblikovali žičnike sirne kreme, kijih položte na koščke testa, na vrh pa dajte prekrižane trakce kmečkega pršuta in sveži timijan.
Trdi zorjeni sir lahko nastrgamo na testenine, svaljke, lazanje, odličen je v solatah in seveda kot samostojna predjed ali prigrizek, dodamo pa ga lahko vsem jedem, h katerim se poda malo močnejši okus sira.
Odličen je pokapan z medom.