Princeske
SESTAVINE
- Testo
- 200 ml vode
- 100 g masla
- 150 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za kruh in pico)
- 4 jajca
- 1 čajna žlica sladkorja
- ščep soli
- Krema
- 6 rumenjakov
- 95 g sladkorja
- -360 ml mleka (Amo essere bio)
- 40 g moke (Mešanica Amo essere brez glutena za kruh in pico)
- 1/2 žličke soli
-
Priprava testa:
Zavremo vodo, ki smo ji dodali maslo, sladkor in sol. Odstavimo s kuhalne površine in naenkrat dodamo vso moko. Dobro in hitro premešamo, da nastane cmok. Posodo s cmokom vrnemo na kuhalno ploščo in ob mešanju segrevamo (palimo) še 2 minuti. Testo preložimo v skledo za mešanje in dodajamo jajca. Vsako jajce vmešamo posebej. Testo je pripravljeno, ko so vmešana vsa jajca, je lepe strukture in se lepo sveti.
S pomočjo brizgalne vrečke testo v obliki manjših kupčkov nabrizgamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 25 minut v vnaprej segreti pečici pri 220 °C. Med peko pečice ne odpiramo, ker se testo sicer sesede.
Pečeno testo dobro ohladimo in odrežemo zgornji del. Spodnji del princesk napolnimo z doma pripravljeno jajčno kremo in stepeno smetano ter pokrijemo z odrezanim zgornjim delom testa.
Priprava kreme:
v skledi zmešamo rumenjake, sladkor, moko in sol.
Mleko segrejemo (ne do vrenja) in ga postopoma
vmešamo v jajčno zmes. Ko je primešano mleko, zmes postavimo na kuhalno ploščo in med mešanjem segrevamo na srednji temperaturi, da se zgosti.
Kremo odstavimo, pokrijemo s kosom prozorne folije (da se ne bo
tvorila skorjica) in ohladimo. Ohlajeno nadevamo v slaščičarsko
vrečko in kremo nabrizgamo v spodnji del princesk.