Puranji hamburger z delno zorjenim ovčjim sirom
SESTAVINE
- 80 g delno zorjenega ovčjega sira, rezine
- 600 g mletega puranjega mesa
- 1 jajčevec
- 2 paradižnika
- 8 listov zelene solate
- 10 g gorčice
- 10 g ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žemlje za hamburger
- rožmarin
- origano
- timijan
- sol
- poper
Sesekljajte rožmarin, origano in timijan.
V skledi zmešajte mleto meso, gorčico, zelišča, solite in poprajte.
Pustite počivati v hladilniku 15 minut. Jajčevec operite, odstranite konce, narežite na
približno 5 mm debele rezine in popecite na naoljenem žaru ali v ponvi.
Liste solate operite in osušite. Paradižnik operite in narežite na približno 5 mm debele rezine.
Enako narežite sir. Vzemite meso iz hladilnika in na papirju za peko oblikujte hamburgerje premera približno 11 cm.
Naoljite jih z oljčnim oljem in popecite na vročem žaru ali v ponvi.
Pecite jih 4 minute, obrnite in dajte na pečeno stran rezino delno torjenega ovčjega sira, pokrijte s pokrovko in pecite še 4 minute.
Žemlje prerežite in za nekaj minut popecite na žaru ali v ponvi, dokler ni spodnja stran hrustljava.
Na spodnjo polovico žemlje položite 2 lista solate, 2 rezini paradižnika, 2 rezini jajčevca, puranji hamburger s sirom in pokrijte z zgornjo polovico žemlje.
Takoj postrezite.