Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke
Dolciando
Maslo, ogreto na sobno temperaturo, damo v posodo s sladkorjem in dobro premešamo, da se povežeta. Počasi dodajamo presejano moko in še naprej mešamo s kuhalnico, nato pa zmes na hitro zgnetemo, da se testo homogeno poveže. Testo zavijemo v prosojno folijo za živila in damo v hladilnik ter pustimo počivati približno 10 minut. Nato znova vzamemo testo, ga na hitro pregnetemo, damo med dva papirja za peko (tako se ne bo sprijel) in ga z valjarjem razvaljamo. Na list s svinčnikom narišemo pustne maske in jih izrežemo s škarjami. Pustne maske iz papirja položimo na krhko testo, iz katerega nato s konico noža izrežemo maske. Maske iz krhkega testa damo v pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C, 10 minut oziroma da postanejo zlatorjave barve. Piškote vzamemo iz pekača in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Čokolado damo v mikrovalovno pečico in jo topimo 3 minute pri 650 W oziroma pripravimo parno kopel in nato vanjo pomakamo čokoladne maske. Povsod po stopljeni čokoladi na piškotih posujemo barvaste mrvice in piškote odlagamo na mrežo ter pustimo, da se popolnoma ohladijo in odvečna čokolada pade dol.
Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke
Dolciando