Ravioli
SESTAVINE
- 250 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za kruh in pico)
- 1 rumenjak
- 2 jajci
- 3 jušne žlice skute
- 3 jušne žlice kuhane špinače
- 1 jušno žlico parmezana
- pasirani paradižnik (Amo essere bio) po okusu
- sol
Iz moke, rumenjaka in jajc zgnetemo testo. Če je presuho, dodamo malo vode. Oblikujemo v hlebček, zavijemo v folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi približno 30 minut.
Nadev pripravimo tako, da zmešamo skuto, dobro sesekljano špinačo, nariban parmezan in sol.
Testo tanko razvaljamo. Na prvo plast položimo kupčke nadeva v primerni medsebojni razdalji, navlažimo robove testa z vodo (kjer bomo testo rezali), pokrijemo z drugo plastjo testa in razrežemo.
Raviole kuhamo v osoljeni vreli vodi 3–5 minut.
Postrežemo z bio paradižnikovo omako in parmezanom.