Ravioli s sirom Grana Padano in orehi
SESTAVINE
- TESTO
- 300 g moke
- 3 jajca
- žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- NADEV
- 300 g sira Fontal
- 50 g oluščenih orehov
- 50 g naribanega sira Grana Padano DOP, zorjenega vsaj 20 mesecev
- OMAKA
- 200 g naribanega sira Grana Padano DOP, zorjenega vsaj 20 mesecev
- 50 g moke
- 150 g masla
- 500 ml mleka
- žajbelj
Za pripravo testa v posodo damo moko, jajca in žlico ekstra deviškega oljčnega olja. S kuhinjskim robotom ali na roke gnetemo približno 7 minut.
Ko je testo pripravljeno, naredimo kepo in jo zavijemo v prozorno živilsko folijo. Damo jo v hladilnik in pustimo počivati približno 20 minut. Orehe na grobo nasekljamo, sir Fontal narežemo na kocke in vse skupaj damo v posodo. Posolimo, popopramo in dodamo malo naribanega sira Grana Padano.
V eni posodi segrejemo mleko, v drugi pa pripravimo osnovo iz masla in moke, s katero bomo zgostili omako. Posodo damo na ogenj, dodamo mleko in vse skupaj premešamo. Ko se zmes zgosti, dodamo sir Grana Padano.
Ko se parmezan stopi, omako odstavimo z ognja in jo prelijemo v posodo. Prekrijemo s prozorno živilsko folijo, ki naj se dotika omake.
Na ogenj postavimo posodo z vodo in jo zavremo. Medtem iz hladilnika vzamemo testo, ga narežemo na kose in jih na pomokani površini z valjarjem razvaljamo zelo na tanko.
Kuhinjski čopič pomočimo v vodo in z njim omočimo testo. Z modelčkom za testenine iz testa izrežemo kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata damo nadev in oblikujemo raviole. Krop posolimo in v njem skuhamo raviole. Medtem v ponvi stopimo maslo, dodamo liste žajblja in jih na hitro popražimo. Nato raviole odcedimo.
Na krožnik damo parmezanovo omako, nanjo naložimo raviole in začinimo z žajbljevim maslom. Raviole z nadevom iz sira Fontal in orehi v sirovi omaki okrasimo z orehovimi jedrci ter postrežemo.