Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki
SESTAVINE
- 400 g belega riža Eurospinove znamke Delizie Dal Sole
- 200 g bučk
- 150 g piščančjih beder brez kosti
- 30 ml rastlinskega olja
- šalotka
- 1 l piščančje osnove
- 100 g masla
- 100 ml belega suhega vina
- 50 g mešanih praženih oreščkov
- sol, poper
- 50 g parmezana v kosu
Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Piščančja bedra nerežemo na manjše kocke in jih v segreti ponvi opečemo do zlato rjave barve. Meso odstranimo iz ponve in dodamo šalotko, ki smo jo nasekljali. Hitro prepražimo in dodamo riž. Mešamo, dokler riž ne postekleni. Zalijemo z belim vinom in kuhamo, dokler vino popolnoma ne izhlapi. Začinimo s soljo in poprom ter postopoma zalivamo z jušno osnovo, dokler ni riž kuhan manj kot na zob. Dodamo maslo, meso in na kocke narezane bučke. Premešamo in pustimo na nizkem ognju še 3–5 minut. Pred postrežbo posujemo z oreščki in s parmezanom.