PAMETNI NAKUP

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

4 osebe

SESTAVINE

  • 400 g belega riža Eurospinove znamke Delizie Dal Sole
  • 200 g bučk
  • 150 g piščančjih beder brez kosti
  • 30 ml rastlinskega olja
  • šalotka
  • 1 l piščančje osnove
  • 100 g masla
  • 100 ml belega suhega vina
  • 50 g mešanih praženih oreščkov
  • sol, poper
  • 50 g parmezana v kosu

Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Piščančja bedra nerežemo na manjše kocke in jih v segreti ponvi opečemo do zlato rjave barve. Meso odstranimo iz ponve in dodamo šalotko, ki smo jo nasekljali. Hitro prepražimo in dodamo riž. Mešamo, dokler riž ne postekleni. Zalijemo z belim vinom in kuhamo, dokler vino popolnoma ne izhlapi. Začinimo s soljo in poprom ter postopoma zalivamo z jušno osnovo, dokler ni riž kuhan manj kot na zob. Dodamo maslo, meso in na kocke narezane bučke. Premešamo in pustimo na nizkem ognju še 3–5 minut. Pred postrežbo posujemo z oreščki in s parmezanom.
Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi uporabite riž Arborio znamke Delizie dal Sole.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.