Rižota z govejimi trakci in bučo hokaido
SESTAVINE
- oljčno olje (2 žlici)
- goveji trakci (500 g)
- miks svežih gob (lahko tudi šampinjoni)
- rdeča čebula
- buča hokaido (100 g)
- riž Arborio (270 g)
- sol
- poper
- posušen česen
- jušna osnova/juha (goveja)
- Bavarsko maslo Land (2 čajni žlički)
- peteršilj (1 pest)
- sir Provolone Land (20 g)
Na oljčnem olju do rjave barve popečemo goveje trakce. Nato dodamo sveže gobe in na drobno narezano rdečo čebulo in tudi bučo hokaido. Konstantno mešamo, da se nam sestavine ne primejo na posodo. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in s posušenim česnom. V tej fazi dodamo riž in vse skupaj zalijemo z govejo juho (če nimamo sveže, si lahko pomagamo tudi z govejo kocko). Vse skupaj kuhamo približno 30 minut, tako bodo na tanko narezani goveji trakci mehki, riž pa kuhan "al dente". Na koncu dodamo še finese, kot so: Bavarsko maslo Land, peteršilj in sir Provolone Land. Kaj drugega nam preostane, kot da rečemo … dober tek.
Recept je pripravil Primož Mačkošek - @macfoodster.