PAMETNI NAKUP

Rižota z jurčki

4 pax

SESTAVINE

  • 2 skodelici riža za rižoto
  • 1 srednje velik por
  • 300 g jurčkov
  • 1dl suhega belega vina (npr. sivi pinot)
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • olivno olje
  • timijan
  • sol
  • poper
  • 20 g masla
  • pest naribanega parmezana

Por narežemo na kolobarje in ga počasi popražimo na olivnem olju. Poru dodamo jurčke in vse skupaj dobro popražimo, da gobe spustijo vodo. Začinimo s timijanom. Primešamo riž in pražimo, dokler ne postekleni. Zalijemo z vinom, dokler vonj ne izpuhti. Dobro podrgnemo po dnu ponve. Jušno kocko raztopimo v 6 dl vode. K rižu dolijemo 3 dl jušne osnove, dobro premešamo in kuhamo na nizkem ognju. Ko riž popije osnovo, počasi dolijemo še eno zajemalko in ponavljamo, dokler riž ni kuhan. Solimo in popramo po okusu. Pred postrežbo dodamo kocko masla in parmezan.
Rižota z jurčki
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite riž naše blagovne znamke Delizie dal sole.

 

Ob jedi priporočamo belo vino Sivi pinot iz Vipavske doline.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Košarice iz listnatega testa z rikoto in gozdnimi sadeži

VEČ

Fuline - belokranjska velikonočna jed

VEČ

Soparjen brancin z ingverjem

VEČ

Velikonočni sladek kruh

VEČ

Praznična predjed

VEČ

Čokoladne tortice

VEČ

Svetovni dan palačink - limonine palačinke z rikoto

VEČ

Burger s trganim jezikom in svežo solato

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
10 April 2025
Maribor
Ptujska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.